Bruggenbouwer gezocht (m/v/x) – Cobra Museum voor Moderne Kunst

Bruggenbouwer gezocht (m/v/x)

reageer voor 26 sept

Het Cobra Museum zet een nieuwe stap naar een inclusieve werkwijze en is op zoek naar een bruggenbouwer. Met dank aan een genereuze bijdrage van het Mondriaan Fonds kan een (jong) erfgoedtalent worden aangetrokken om het museumteam te ondersteunen in het leggen van duurzame connecties met groepen, individuen en organisaties.

Door erfgoed te bekijken door een hedendaagse lens, blijft dit erfgoed levend, in plaats van een in de tijd afgesloten onderwerp waartoe een nieuwe generatie zich steeds moeilijker verhoudt. Het Cobra Museum verbindt haar collectie en de geschiedenis van Cobra actief aan de actualiteit. Veel van de onderwerpen waar we in de hedendaagse samenleving tegenaan lopen zijn immers ook door de Cobra-kunstenaars behandeld in hun manifest, kunst en leefwijze.

De bruggenbouwer die wij zoeken kan samen met het museumteam en ons publiek hedendaagse perspectieven op collecties, programmering en kennisoverdracht onderzoeken. Perspectieven waar wij momenteel nog niet mee werken. Hierdoor kan het Cobra Museum nog meer een plek worden waar een brede doelgroep zich mee verbonden voelt.

Geïnteresseerd? Hier is de volledige vacature voor medewerker Educatie, Activiteiten & Interpretatie.

Sluitingsdatum 26 september 2021.