Voorlezen in de tentoonstelling - Duizend-en-één paarse djellaba’s - Cobra Museum voor Moderne Kunst

Voorlezen in de tentoonstelling – Duizend-en-één paarse djellaba’s

Zaterdag 30 april, 11.00-15.00 uur

Deel:

Zaterdag 30 april – 11.00-15.00 uur (verschillende keren per uur)
Voor kinderen van 3-7 jaar
Gratis toegang op vertoon van je museumkaartje van die dag. Reserveren voor het voorlezen is niet nodig.
Dit evenement is in het Nederlands

Het voorlezen in de tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Amstelland.

In een gezellig zithoekje in de tentoonstelling Het andere verhaal kunnen kinderen op zaterdag 30 april aanschuiven bij het voorlezen van het boek Duizend-en-één paarse djellaba’s.

Duizend-en-één paarse djellaba’s gaat over Esmaa. Zij gaat deze zomervakantie met haar ouders, broertjes en zusje op reis, naar familie die in Marokko woont. Na de reis gaan er allemaal prachtige spullen en lekkere kruiden weer mee terug. Die spullen halen ze op de markt. Maar het is zo druk op de markt! Esmaa raakt haar moeder kwijt tussen alle vrouwen met paarse djellaba’s. Ze ontmoet een waarzegster, een slangenbezweerder, acrobaten en een aapje. Die helpen Esmaa en haar moeder om elkaar weer te vinden.

Duizend-en-één paarse djellaba’s werd geschreven door Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani. Annelies Vandenbosch voorzag het boek van prachtige illustraties. Sabina Vonk van Bibliotheek Amstelland leest voor.

Duizend-en-één paarse djellaba’s is tevens te koop in onze museumwinkel.